Jak se Krteček dostal ke psaní a jaké má cíle?

„Takže představování, ať víte s jakým pošukem máte tu čest, 😃 hu hůů hu.

K psaní knih jsem se dostal už na základce, chtěl jsem napsat knížku, příběh a tak jsem si vzal sešit, nakreslil na něj super obálku s vesmírnou lodí (škoda, že už ji nemám, fakt by se vám líbila) a začal psát, jenže vždy po cca 2-5 odstavcích jsem to vytrhl, protože jsem nebyl spokojený a tak mi ze sešitu zbyly jen desky. Pak jsem už jen čet, převážně Holmese (TOP) a sci-fi (rodiče mě zásobovali opravdu kvalitní literaturou), posléze jsem se dostal k duchovní literatuře a alternativní medicíně, u toho jsem strávil asi 20 let a na to téma mám i svůj osobní web (plný chyb – ano, moje čeština je děsná a nutně potřebuju korektora).

Co se pak psaní knížek týče, tak jsem začal teprve nedávno před cca 3 roky. První kniha nebyla vlastně ani kniha (byl to jen doplněk ke hře – gamese, na které jsem dělal už řadu let – něco jako výtah příběhu, proto je taková jaká je – na pikaču 😃), takže jsem se setkal s tvrdou kritikou (dost mě to pak trápilo, byť jako samonakladatel jsem prodal přes 200ks – za mě obří úspěch – o to víc toho lituju), ale uvědomil si, že když chci skutečně psát, tak musím psát zcela jinak, za což Jonáš Teron Jenšovský děkuji, že mě takto nakopl 🙂 Mám jednoduchý styl, nečekejte u mě popisování kytiček a krajinek, to jsem ani jako děcko neměl v lásce a takové pasáže rovnou přeskakoval, mě zajímala akce. Muselo se prostě furt něco dít. A tak píšu přesně tímto stylem.

Mojí prioritou jsou tzv. večerníčky. Jedná se vždy o první draft (bez korekcí), který když píšu, tak dávám na web, vždy večer (to se mi píše nejlépe – su sova). Nicméně mám skvělou betu, která nenechá kámen na kameni – říkáme, spolu s ní, tomu rudý teror. 😃

Co se pak mých spisovatelských priorit týče, tak tam vede sci-fi esoterický román na pokračování Placen za život. Ano snažím se oba žánry tak nějak skloubit dohromady, někde to ujde, jinde to drhne o kapánek víc. Mé ambice nejsou nijak velké. Píši pro potěchu a asi 200lidí co mé knihy čtou a vyhovuje jim můj styl psaní. Když to řeknu jednoduše, ostatní kritika (na styl a krátkost kapitol) mě nechává víceméně chladným. Ale na druhou stranu se už dva roky věnuji jedné knize, kterou si chci vymazlit a zkusit ji napsat poněkud obšírněji.

To je tak za mě asi vše, jinak jsem strašný exhibicionista, a světe div se, i egoista. 😃 Ale taky ne vždy. Jsou dny, kdy o mě neví ani pes a jsou dny, kdy je mě všude plno. Tak to berte s rezervou tu moji aktivitu zde… jen se občas potřebuji vypsat a odreagovat.“

(Krteček)

Komentáře

Napsat komentář