Rýžový nákyp

Tohle je klasika těch, kteří mají alespoň malou zahrádku a nějakou tu jabloň na ní. V době @2022, kdy stojí jablka v krámu už pomalu 70Kč, to není nejlevnější recepis.

Ingredience:
rýže
jablka
rozinky
moučkový cukr
vajíčka
mléko
skořice

Postup:

Uvaříme si 3-4 sáčky rýže (dle velikosti zapékací misky), mezitím si nakrájíme jablka na plátky – lepší jsou tlustší cca 2mm.
Rýži dáme do varné mísy přidáme nakrájená jablka, rozinky, moučkový cukr (dle chuti) a skořici a dobře promícháme.
Vložíme do předehřáté trouby na 225°C a necháme přiklopené zapíkat cca 10min.
Potom zalijeme 2-3 rozmíchanými vejci s mlékem a necháme dalších 20min. zapékat již otevřené (bez deklu) až okraje zhnědnou.

Časová náročnost cca 45-50min.

Komentáře

Napsat komentář