Bramborová omeleta


Ingredience:
olej
brambory
vejce
(mléko)
cibule
sůl
kmín
česnek
majoránka/bazalka
sýr (stačí 30% eidam)

Postup:
Nakrájíme brambory na plátky (cca 5mm tlusté) a vyložíme jimi pánvičku (jak to jen jde – zbytek, co se nevejde, dejte klidně psovi – neznám žádného, co by syrovou bramborou pohrdl) – samo, že na oleji, který si mezi tím, co oloupáme a nakrájíme brambory, rozehřejeme! 😀
Vezmeme hrnek a rozklepneme 3 vejce (pokud chcete vařit levněji, tak dejte jen 2 vejce a doplňte to kapkou polotučného mléka), přidáme na drobno nakrájenou cibuli (používám červenou – je chutnější, ale dražší), přidáme sůl, kmín, česnek a majoránku, případně bazalku a všechno hezky vidličkou promícháme. Mezi tím se nám brambory z jedné strany osmahly, tak je všechny postupně otočíme a pak zalijeme směsí z hrnku. Nakrájíme si plátkový sýr na proužky (jeden plátek na čtvrtinky) – dobré jsou dva plátky na 8-cípou hvězdu (na sýru záleží, čím kvalitnější, tím bude omeleta lepší/chutnější). Poklademe proužky sýru na ještě neopečenou omeletu a tím je veškeré vaření pomalu u konce, zbývá nám cca 2-3min., než se vajíčko spojí tak trochu se sýrem (indikátor je i to, že už se může omeleta na pánvi pohybovat). Jakmile se tak uděje, tak omeletu otočíme a necháme ještě cca 2-3min. osmahnout z druhé strany. Pokud jste použili mléko, tak se nedivte, že spodní strana omelety bude tmavší, je to právě mlékem, ale na chuť to má minimální vliv.

Celkový čas vaření, se vším všudy, je cca 15 min.

Můžete to obměnit tím, že přidáte do hrnku kousek uzeného na kostičky, co vám doma zbyl (párky ne! opravdu to chce uzený, aby to bylo mňamózní).

Drobek se právě nad touhle omeletou olizoval tak, jako by to bylo to nej jídlo, co kdy jedl. Znala jen klasickou omeletu, z brambor ne.

Komentáře

Napsat komentář