Tohle je recepis našich babiček, který je hodně opomíjený, ale v nynější době zase vejde jistě opět do módy.
Ingredience:
brambory
sůl
kmín
cibule
mléko
Postup:
Dáme si rozehřát pánvičku s olejem. Oloupeme brambory a cibuli. Prvně pokrájíme brambory – 1/2 brambory na šestnáctinky (viz obrázek – bude dolněn), aby jsme šetřili i energiemi, takže budou za 5min. hotovy. Samo, že si je osolíme a přidáme i trochu kmínu – prostě klasika. Mezi tím si nakrájíme cibuli a osmahneme ji na oleji (už rozpáleném) hezky do zlatova, tak jak nám to vyhouje, kdo si chce víc pochutnat, tak na másle. Až je vše cajk, tak slijeme brambory, dáme je na talíř, na vrch dáme onu osmaženou cibulku i s omastkem a je hotovo – můžeme přidat i zelenou cibulku, pro lepší chuť, či pažitku, petržel ap.. Podáváme s ohřátým hrnkem mléka.
Celkový čas cca 10min.
Komentáře