Kuře na medu

Tento recepis se hodí ke svátečnímu obědu, či když si chcete opravdu pošmáknout, není to levný ani drahý, je to tak akorát.

Ingredience:
3 kuřecí prsa
2-3 cibule
med
směs koření na kuře (7bylin)
česnek
olej
brambory
sýr

Postup:
Nakrájíme si kuře i cibuli na koskty a vložíme do misky, polijeme 3 vrchovatými lžícemi medu, zasypeme kořením (nebojte se toho, opravdu každou ingrediencí doslova zasypat!), přidáme trocha oleje a celé promícháme a necháme odstát. Mezitím si rozehřejeme troubu, oloupeme a nakrájíme brambory na kostičky tak, aby jich na pekáči bylo odhadem tak do 2/3. Přimícháme kuřecí odstátou směs a poklademe sýrem (když dáte uzený bude to chutnat ještě lépe) a dáme zapéct na 225°C na 25-30min. Je možná varianta přidat ještě zeleninu (dle chuti) a pokud nemáte med, či chcete zkusit jinou variaci, tak klidně použijte červený Metropol, či Martini Rosso, ale s tím alkoholem opatrně je třeba to odzkoušet dle chuti… ne že byste se ožrali, to ne, veškerý alkohol totiž vyprchá, ale jde o to, že každé „rossso“ je jinak sladké a i v chuti se liší!

Celkový čas 40min.

Komentáře

Napsat komentář