Říkáte si, co je to za recepis? Řekněme to takto, hodí se hlavně pro ty, co nemají rádi bůček, či českou klasiku (vepřo, knedlo, zelo), ale přesto jim zelí chutná. Navíc je to dobré proti nemoci zvané kurděje.
Ingredience:
celé kuře
balík/plechovka zeleniny
koření na kuře (dle chuti)
balík/sklenici bílého zelí,
nové koření
houskový knedlík
Příprava:
Kuře očistíme a omyjeme. Vložíme do něj zeleninu a kuřeti zavážeme nohy provázkem, aby zelenina nevypadla. Dáme na pekáč a posypeme kořením. Zelí si dáme do misky a vmícháme nové koření (nemusíte to takto dělat, dá se to dát i jen tak na zelí samotné). Obložíme zelím kuře tak, aby jsme vytvořili jednolitou vrstvu (lák nesléváme!) a dáme péct na 180°C. Kuře průběžně poléváme šťávou, aby se nám vytvořila krásná krusta. Jakmile je hotová, tak kuře vyjmeme a servírujeme s nakrájeným knedlíkem.
Časová náročnost cca 60-90min. – záleží na tom, jak moc chceme, aby se kuře „rozpadalo“ na kousky.
Komentáře