Pečené brambory

Nevíte, co na chuť k televizi, či k obloženému talíři, nebo jen tak něco k snědku k telce? Zkuste tento recepis. 🙂

Ingredience:
brambory
sůl
kmín
(česnek)

Postup:

Zapneme troubu na 225°C a mezi tím důkladně omyjeme a nakrájíme brambory na plátky (nemusíte je ani loupat, pokud jsou dobré – tedy ranná odrůda, ale dá se i z pozdních, ale… nemusí už být tak chutné). Rozložíme bramborové plátky na pečící papír, posolíme, poklínujeme a dáme péct do trouby na 225°C. Výsledný čas je cca 15-20min. dle tloušťky plátků, poznáme to tak,že se nám plátky začínají nafukovat. Je to ideální příloha ke všemu a vězte, že jinak brambory už chtít nebudete a že budete dělat ne jeden, ale o dost víc plechů, páč to bude mizet přímo z trouby. Klidně můžete posypat i česnekem pro lepší chuť. A pokud jsou plátky hodně tenké,tak se dají baštit i jako takové chipsy k filmu 🙂 nebo třeba právě na Silvestra a na to třeba česnekovou pomazánku 🙂

Časová náročnost cca 30min.

Komentáře

Napsat komentář