Špagetový salát

Tento recepis je v podstatě obdoba pařížského salátu, jen krapítek jinačí, co se chuti týče. Mamka jej děláva každé vánoce a já se po tom mohl užrat a to doslova 🙂

Ingredience:
špagety
sůl
olej
sklenice okurek
4 vejce
3-4 větší cibule
konzeva mrkve, hrášku a kukuřice
střední tatarka

Postup:
Uvaříme špagety a rozdělíme je do dvou 5-ti litrových hrnců (je toho opravdu hodně), přidáme vařená vajíčka, nakrájené okurky a cibuli na drobno (používám červenou pro oko), zeleninu a přidáme celou tatarku. Hodně osolíme (používám alpskou sůl s jodem – chuťově je to někde zcela jinde než klasická sůl), dobře promícháme a zalijeme lákem z okurek. Ještě jednou promícháme a dáme ven (do lednice) na den odstát. Před podáváním je třeba promíchat a to kvůli láku z okurek, který sedne na dno. Díky němu bude salát vláčný. Dá se jíst jak smotný, tak s rohlíkem, tak je vhodný i jako příloha k rybě 🙂 A klidně si to ještě dosolte dle chuťi – čím víc soli, tím to bude „sladší“.

Časová náročnost 30-40min.

Komentáře

Napsat komentář