Šunkofleky

Tohle je jedno z nejklasičtějších jídel a i při dnešní drahotě a ceně těstovin, masa atd. je to ještě stále levné jídlo.

Ingredience:
cibule
točeňák/kus uzenýho
sůl
česnek
pepř
zelenina
balík těstovin
olej/máslo

Postup:
Rozehřejeme pánev s olejem, mezitím si nakrájíme cibulku (2-3ks – raději víc než míň) na drobno, vložíme na pánev a začneme krájet točeňák, ten tam posléze hodíme také, zasypeme to solí, česnekem a pepřem (nebojte se toho, opravdu to musí být v „hubě“ cejtit). A orestujeme. Mezi tím si uivaříme těstoviny na soli a oleji. Do směsi na pánvičce přidáme zeleninu a celé to necháme chvíli podusit, zelenina pustí vodu, tak nehrozí, že by se cokoli připálilo 😉 . Slijeme uvařené těstoviny, dáme do nich plátek másla na kousky, přidáme směs z pánve a dobře promícháme.

Variace 2 je pak o něco dražší:
Dáme směs do zapékací misky (netřeba ani vymazávat), zakryjeme poklopem a necháme cca 10. min zapékat na 225°C, poté zalijeme 2-3 rozmíchanými vajíčky s mlékem (měl by toho být celý hrnek), poklademe sýrem (ten je důležitý – když jej tam nedáte, tak se vám spodek přismahne k míse/plechu – tohle je velice dobrá vychytávka – pokud je možno, tak vždy při zapékání pokládejte na vrch sýr) a necháme dalších 20min. zapékat, ale již otevřené. Výsledek poznáme podle strukuty sýra 🙂

Časová náročnost cca 20min., variace 2 – 45-50min.

Komentáře

Napsat komentář