Tuňák není zrovna levné jídlo, i když – dá se koupit drť, která je o dost levnější a udělá stejnou službu.
Ingredience:
2-3 konzervy tuňáku
2 větší cibule
balík mražené zeleniny/sterilovaná zelenina Bonduele
sůl
omáčka chilli sveet
kečup/protlak
Postup:
Dáme rozehřít pánev a vysypeme na ni tuňáka (je jedno, jestli je ve slunečnícovém oloeji, nebo ve vlastní šťávě). Nakrájíme cibuli a hodíme ji k tuňákovi. Zasypeme trochou soli a maličko propečeme. Přidáme mraženou zeleninu (dávám Bretaňskou od Novaka, případně Bonduelku – mexiko) zalijeme kapkou chilli omáčky a necháme podusit. Nakonec dle chuti přidáme buď trochu protlaku, nebo sladkého kečupu a již otevřené asi 3-4min. mícháme. Jako přílohu můžeme použít cokoli, já dávám brambory.
Časová náročnost 15-20min.
Komentáře