Výroba domácích těstovin

V době,kdy užjsou těstoviny hodně drahé, tak se výroba těch domácích začíná vyplácet čím dál víc.

Ingredience a postup:

Na 300 g polohrube mouky (ja to ale mícham ješte s hrubou, kdyz mám) 1 vejce, trosku sody bicarbony, lžičku soli a pak voda (to jsem kdysi neodhadl a nakonec na to padlo kilo mouky). Ja to delam od oka, takže to nevim (budu testovat a dám to sem o něco přesněji). Pak to musi chvili odpocivat, aby bylo vláčné. Rozválí se to, projede kolečkem a následně usušit (je třeba cca 4-5m2 na usušení).

Vážně to byla legrace… původně jsme to s mojí bývalou partnerkou udělali dle oka, ale vody jsme dali o něco více no… no a zaskládaná celá postel, celý gauč a cca 3m2 na podlaze… 😀 Budu to za pár dní zkoušet, tak se uvidí. 😀

Komentáře

Napsat komentář